Kaleyard

Tuinieren, koken en nuttige tips voor het dagelijks leven

Tuinieren

We kweken thuis zwarte peper. Foto

Ik heb een hoek in mijn appartement, het kost niets en ik droom dat de plant daar zal groeien, maar omdat de hoek ver van het raam is, is er weinig zon. En ik vroeg me af wat ik het daar moest plaatsen en stel me mijn verbazing en genot voor toen ik ontdekte dat Pepper op zo’n plek heel goed zou groeien, geen patch, maar gewone zwarte peper.

We kweken thuis zwarte peper. Foto

Zwarte peper is een grote Liana die groeit in India, die een krachtige en dichte struik vormt met eenvoudige, glanzende bladeren en kleine, onzichtbare, lokaal gelegen bloemen verzameld in de cobs.

Black Pepper -fruit vormen kobben tot 14 cm lang met afgeronde knokkels van diameters tot 5 mm. Maar helaas kan in het vruchtappartement zonder speciale zorg en achtergrondverlichting niet worden bereikt. Dus meestal wordt zwarte peper in binnenomstandigheden gekweekt als een decoratief decuue plant.

We kweken thuis zwarte peper. Foto

Black Pepper Care

Liana van zwarte peper klampt zich vast met de ondergeschikte wortels waarmee ze ook water uit de lucht absorberen, dus de plant vereist frequent water geven en spuiten in de zomer, matig in de winter.

Naar het licht, zoals ik al zei, is zwarte peper niet veeleisend. Zwarte peper geeft de voorkeur aan een heldere plaats, maar geen direct zonlicht, staat perfect een schaduw en gedeeltelijke schaduw.

Black Peper verspreidt zich met stekken en gelaagdheid in het voorjaar.

We kweken thuis zwarte peper. Foto

Het gebruik van zwarte peper

De plant wordt in tropische landen gekweekt voor het fruit, van waaruit kruiden zoals: zwarte peper, witte peper, groene peper en roze peper worden verkregen door verschillende verwerking. Deze kruiden worden zowel in een hamer als in erwten gebruikt.