Kaleyard

Tuinieren, koken en nuttige tips voor het dagelijks leven

Tuinieren

Bonsai is welsprekende stilte. Waar te beginnen? Hoe te groeien? Foto

De kunst van Bonsai is de hoogste aerobatiek in de productie van gewassen. Weinigen worden besloten over deze prestatie. En het punt is niet alleen in de moeilijkheden van groeiende technieken. Om dit te doen, moet je een beetje zijn … een Japanners. Er is tenslotte de bezetting van Bonsai – een levensstijl, een speciale vorm van vrije tijd en zelfs het pad van kennis van de betekenis van zijn.

Bonsai is welsprekende stilte. Waar te beginnen? Hoe te groeien? Foto

In mijn hele leven plantte ik geen enkele binnenbloem en kon ik er niet tegen toen ik vensterbanken in andere huizen zag, bekleed met allerlei geraniums, cacti, viooltjes. Ik beschouwde dit geweld tegen de flora: planten zouden in het wild moeten leven. Dus de natuur besteld. Waarom ruzie met haar ruzie maken? Maar mijn aanhoudende overtuiging ooit geschud. Het was twintig jaar geleden toen ik in het Verre Oosten was in officiële zaken. Daar, in een van de huizen, zag ik voor het eerst een levende miniatuurboom. Ik was geschokt! De blik keerde de hele tijd naar hem terug. Vanaf dat moment begon mijn “medische geschiedenis”. Diagnose: bonsai.