Kaleyard

Tuinieren, koken en nuttige tips voor het dagelijks leven

Tuinieren

Cyclamen zal geluk zijn. Zorg, groeien, reproductie. Foto

Ze zeggen dat vreugde leeft in de kleuren van Cyclamen. Daarom is er in de huizen waar het groeit, er geen plaats voor verdriet en slecht humeur. In zijn omgeving regeert vrede en toestemming. Dus, als er iets mis is in het leven, stel deze geïnspireerde bloem nu niet uit. En geloof me, geluk zal je huis niet omzeilen.

Cyclamen zal geluk zijn. Zorg, groeien, reproductie. Foto

Cyclamen -zaden kweek

Een paar jaar geleden kocht ik drie cyclamen van één vrouw. Ze werden uit de zaden gekweekt en waren erg klein, hun bladeren waren slechts de grootte van de nagel van de duim. En twee jaar later groeiden mijn cyclamenen op en bloeiden met witte bloemen. Het bleek dat dit Perzische cyclamen zijn. Ik wilde cyclamenen van andere kleuren verdunnen. Ik heb verschillende tassen met zaden in de winkel gekocht en geplant.

Geïnspireerd door succes, besloot ik mijn zaden te krijgen. Om dit te doen was het noodzakelijk om de bloemen te bestuiven. Met behulp van een wedstrijd schudt ze zorgvuldig felgeel stuifmeel van verschillende bloemen naar de nagel af en doopte een bloemstamper in het stuifmeel zodat deze aan de stigma’s vasthield. De bevruchte bloemen vervaagden snel, hun stengels leunden na verloop van tijd en hingen.

Een paar weken later rijpte een doos, waarin de zaden waren. Terwijl de zaden rijpen, barst de doos, dus het is beter om het iets eerder te verwijderen en te rijpen.

Cyclamen zal geluk zijn. Zorg, groeien, reproductie. Foto

We zaaien het hele jaar door cyclamenzaden

Zaden kunnen op elk moment van het jaar worden gezaaid. Ik zaaide zaden tot een diepte van 1 cm, in een nat en los aarden mengsel, op een afstand van 2-3 cm van elkaar. De zaden ontkiemen in het donker bij een temperatuur van 18-20 ° C. Dit proces is gemiddeld lang, het duurt 30-40 dagen, maar zelfs nadat de meeste zaden zijn gestegen, kan een verrassing verschijnen in de vorm van een andere of zelfs meerdere cyclamen, die om de een of andere reden te laat waren met kieming.

Na het verschijnen van de eerste zaailingen heb ik ze overgebracht naar het licht. Ik duik wanneer twee folders opgroeiden uit de zaailingen, volledig in slaap vallen met het terrein van de knol. Naarmate de knobbeltjes groeien, transplanteerde ze na 6-8 maanden in potten met een diameter van 6-7 cm en de knobbeltjes vertrokken om met 1/3 boven de grond te stijgen. Bodem – Een mengsel van bladachtige aarde, humus, zand en turf in een verhouding van 3: 1: 1: 1.

Stuur Cyclamen om te rusten

Jonge cyclamenen rusten niet in de zomer, dus ik stopte niet met water te geven en te spuiten, maar ik redde van fel zonlicht. De bloei van jonge cyclamen kan in 13-15 maanden plaatsvinden, maar mijn zaailingen bloeiden 2 jaar na het planten. Volwassen cyclamenen na bloei (meestal in het late voorjaar) worden naar rust gestuurd. Zodra de bladeren geel beginnen te worden, verminder ik water geven, maar tegelijkertijd sta ik niet toe om de aarden coma uit te drogen.

Ik bewaar potten met cyclamen op een koele plaats totdat er nieuwe bladeren beginnen te verschijnen. Daarna transplanteer ik ze in nieuwe grond. Ik selecteer kleine potten voor cyclamen. Voor een kleine knol (leeftijd 1-1,5 jaar) is een pot met een diameter van 7-8 cm nodig, voor knol 2-3 jaar -14-15 cm. rand van de pot.

Cyclamen zal geluk zijn. Zorg, groeien, reproductie. Foto

Teken cyclamen voor een wandeling

Eind april neem ik mijn cyclamen van huis naar de straat, en daar zijn ze de hele zomer in de frisse lucht. Zelfs op hete dagen maak ik de cyclamenen niet schoon in een koele kamer, omdat ik veel potten heb en het is gewoon moeilijk om ze te brengen en ze elke dag de straat op te nemen, maar ik zal het zeker uit de zon halen, water het regenwater en spray. Wanneer het regen is, leg ik cyclamenen onder de “douche”, maar ik volg dat alleen de bladeren nat worden, omdat het ongewenst is dat het water op de knol valt, kan dit zijn rot veroorzaken. Midden in de zomer verschijnen steeltjes op mijn cyclamen en in augustus treedt bloei voor.

Ik stopte cyclamenen in oktober in oktober, met het begin van vorst. Als je wilt dat cyclamenen je de hele winter verrukken, dan moet je bepaalde voorwaarden creëren voor deze een optimale temperatuur van 10-14 graden en een heldere, maar geen zonnige kamer.

Ik wens je veel succes met het kweken van deze prachtige kleuren!