Kaleyard

Tuinieren, koken en nuttige tips voor het dagelijks leven

Tuinieren

7 variëteiten van langdurige paprika’s die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat perfecte paprika’s met kubus dikke wandelingen zijn. Desalniettemin kweek ik samen met hen jaarlijks paprika’s van een ander type – lang met een relatief dunne muur. Meestal gebruik ik ze voor het bakken, vullen met kaas en champignons. Ze zijn alsof ze voor dit gerecht zijn gemaakt! Ik vind het leuk om in olie te bakken met de meest dunne peulen. In dit artikel zal ik je vertellen welke lange soorten zoete peper ik al heb geprobeerd en wat ik ervan denk.

7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto

1. Zoete peper “Viking”

Variëteit gemiddelde werk, 95-100 dagen vinden plaats van zaailingen tot rijping. Planthoogte is 70-80 cm, de struiken zijn krachtig. Fruit van conische vorm met puntige tips 15 cm lang, met een gewicht van 70-100 g.

7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto
7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto
7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto

Mijn recensie van de Viking Pepper . Deze peper toonde zichzelf als een echte held, zelfs op een gesneden tijdperk. Zaailingen groeiden sneller dan alle andere soorten acute peper, en tegen de tijd dat de landing in de grond leek op echte reuzen. De hoogte van de struik in open grond was gelijk aan één meter. De bladrecords waren erg groot en deze peper viel op in de tuin onder andere variëteiten.

De vorm van de struik is een standaard, de vertakking is gemiddeld. Na een sterke wind leunden de struiken en moesten worden vastgebonden. Tegelijkertijd bleek de opbrengst van de Viking -peper gemiddeld te zijn, maar ik associeer dit met het feit dat zo’n snel ontwikkelende zaailingen tegen de tijd van planten in de grond al erg uit de grond was, als gevolg van die het heel hard schoot.

Ik hield van de vruchten van de Viking -peper, zowel in uiterlijk als naar smaak. Ze waren groot, ongeveer 20 cm lang. De kleur is felgeel, de wanddikte is gemiddeld over 5 mm. Fruit is sappig en zoet.

2. Zoete peper “Kappy Honey”

De hoogte van de struik is ongeveer 60 cm, de vertakking en lekkage zijn gemiddeld. De vruchtlengte is 17-23 cm. De muur is relatief dik, de foetus heeft twee kamers. De volwassen kleur van de vruchten is verzadigd oranje, in technisch rijpheid. De variëteit kan suiker verzamelen tot bijna honingsmaak, op voorwaarde dat het temperatuurregime dat nodig is door zoete peper voldoende is.

7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto
7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto
7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto

Mijn recensie van peper “Kappy Honey” . Deze variëteit met de meest ongewone kleur die ik ooit ben gegroeid. Het was niet geel en niet oranje, maar geel-oranje-beige en heel, heel helder. Maar toch leek zijn kleur meer op ghee, geen honing. Wat betreft de smaak, dan kun je het hier niet noemen, schat. Hoewel de peper lekker en zoet is, ontmoette ik veel meer zoete soorten Bulgaarse peper. Maar wat me echt beviel in deze peper is opbrengst.

De struik werd van top tot teen opgehangen met lang fruit die zo strak hingen dat ze zelfs tegen elkaar renden. De struiken zelf waren erg gedrongen niet hoger dan 30 cm en vertakt. Indien gewenst kan deze peper in een container worden gekweekt.

Uit de tekortkomingen kan ik opmerken dat individuele vruchten werden beïnvloed door de hoekpuntrot, hoewel kubusvariëteiten hier meestal last van hebben.

3. Zoete peper “Akonkagua”

Dit is een zeer grote variëteit genoemd naar de berg in Argentinië, waar het vandaan komt. Planten kunnen groeien tot 90 cm hoog en hebben vaak garter nodig, omdat de vruchten overvloedig en zwaar zijn. In goede omstandigheden kan de grootte van de pod 30 cm lang naderen en rijpen van groen naar oranje of rood. De vruchten hebben een geweldige smaak voor verse consumptie in elk stadium van de volwassenheid en zijn geweldig om te frituren wanneer ze volledig worden gerijpt. Riping Period-110-120 dagen.

7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto
7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto
7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto

Mijn recensie van de peper “Akonkagua” . Ik kan niet zeggen of de Akonkagua -variëteit die ik deed, maar ik kocht het van de verzamelaar onder deze naam. Desalniettemin werd hij verdacht vergelijkbaar met de bovengenoemde variëteit “Kappepi Honey”. Hij had dezelfde dikke lage struiken, overvloedig bezaaid met fruit. De onderste vruchten waren zo lang dat ze zelfs de helft op de grond lagen. Maar toch kan ik hun lengte niet als uitstekend karakteriseren, omdat ze niet veel langer waren dan de variëteit “honinghoning”.

In de fase van technische rijpheid werd de kleur van de vrucht op de een of andere manier onduidelijk en ontstond de illusie dat de paprika’s waren gemaakt van was. In de fase van biologische rijpheid werden ze fel oranje met een zeer lichte rode tint, maar kregen ze geen rijke rode kleur, zoals op de foto’s wordt getoond. Over het algemeen waren ze verdacht vergelijkbaar met de “honinghoning” die naast hen snelde en onderscheiden alleen meer uitgesproken ribbels, domme tips en een betere kleur. Daarom kan ik niet zeggen of het weer was of de paprika’s bleken zo te zijn in mijn omstandigheden. In elk geval was mijn “Akonkagua” op de foto van deze peper op het westerse internet erg vergelijkbaar.

4. Zoete peper “Jimmy Nardello”

Jimmy Nardello -peper in vorm, langwerpig, dun, gebogen, gemiddelde lengte van 12 tot 25 cm. Het rijpende vruchten veranderen geleidelijk de kleur van groen in felrood. Een knapperige rood-oranje pulp is verborgen onder een dunne schil, die een smalle holte bevat. Peppers hebben een zachte, zoete en fruitsmaak in verse vorm en bevatten praktisch geen scherpte.

7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto
7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto
7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto

Mijn recensie van de Jimmy Nardello Pepper . Deze variëteit bleek vorig seizoen mijn favoriet te zijn onder langdurige paprika’s. Ten eerste is hij gewoon ongelooflijk vroeg! Al op 20 juni was hij klaar voor verzameling, omdat het in de fase van technische rijpheid best lekker is. Deze peper stond helemaal bezaaid met fruit, toen andere variëteiten alleen bloeiden. Ten tweede is dit de liefste peper die ik ooit heb geprobeerd. Hij was precies zoet, alsof hij besprenkeld was met suiker. Ten derde vertoonde de variëteit eenvoudig duizelingwekkende opbrengst.

Ook was hij absoluut niet ziek en had hij geen hoekpunt. Gebakken in een koekenpan, was de smaak nog meer onthuld en gewone pasta met zo’n peper veranderd in een restaurantgerecht. Meestal probeer ik mezelf niet te herhalen om andere soorten groenten te ervaren, maar ik zal deze variëteit zeker opnieuw planten.

5. Zoete peper “Friggitello Peperoni”

De beroemde verscheidenheid aan zoete peper uit Napels. Bindt zoet licht groen fruit van middelgrote 12 cm lang en 3 cm breed. In een volwassen toestand worden ze een heldere kersenrode kleur. Peper heeft een dikke zoete pulp en wordt zeer gewaardeerd in het koken. Peppers zijn perfect voor grillbereiding, ze worden ook schoongemaakt van de schil en frituren het geheel. Groeit op met een vrij sterke bossige plant. Geeft de voorkeur aan de volle zon en het dikke gebladerte voorkomt zonnebrand.

7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto
7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto
7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto

Mijn recensie van de peper “Friggitello Peperoni”. De muur is dun, ongeveer 3 mm, de lengte van het fruit is gemiddeld 15 cm. De bush is erg vertakt, 70 cm hoog en had de kousenband niet nodig. In vorm waren de paprika’s ongebruikelijk – zoals verfrommeld, vaak gebogen. Veel fruit had een grappige gesplitste neus. De kleur van de pod is felrood. De opbrengst is gemiddeld. Helaas was deze variëteit erg verbaasd over rot, hoewel de zomer heet en droog was. Als gevolg hiervan verloor ik de helft van zijn gewas.

6. Zoete peper “marconi paars”

Deze zoete en heerlijke Italiaanse conische peper met een stompe punt groeit tot 15 cm lang. Het heeft een zoete smaak en knapperige textuur, ideaal voor salades, maar kan worden gebruikt voor frituren, bakken en vullen. De kleur van de vruchten verandert als het rijpt van groen naar donker paars, en zoetheid verschijnt in het stadium van rood-paarse kleur. De rijpingsperiode is 90-105 dagen. De hoogte van de bush is 60-90 cm.

7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto
7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto
7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto

Mijn recensie van de peper “Marconi Purple” . Hoewel hij in de fase van technische rijpheid echt een fantastische, bijna zwarte kleur is, hield ik in deze periode niet van zijn smaak en leek ik kruiden. Maar toen de vruchten volledig gehaast werden en een roodachtig-violette kleur verwierven, veranderde hun smaak ten goede en werd het rijk en zoet.

Ik vind vooral interessant de verhoogde sappigheid van deze peper en tegelijkertijd zeer frisse muren. Desalniettemin was de verse peper van Marconi niet zo goed als bereid. Maar om deze peper te bereiden, moet je je aanpassen.

De eerste ervaring van het bakken van de peper “Marconi” was niet succesvol voor mij. Gezien de dunheid bakt het veel sneller dan de gebruikelijke paprika’s, en ik overschaduwde het in de oven. Nu is de gebakken peper “marge” met of zonder vullen een van mijn favoriete snelle gerechten. In de toekomst heb ik Marconi opgevoed in andere kleurvariaties – rood en geel, maar ik zag geen bepaald verschil, behalve de kleur. Violet leek me bijzonder interessant vanwege kleuren.

7. Zoete peper “torso di toro”

De naam van deze Italiaanse variëteit vertaalt zich als een “stierhoorn”, wat een eerbetoon is aan de lang puntige vorm van deze zoete peper. Het heeft een zoete, frisse, rijke smaak, waardoor het populair is bij Italiaanse koks en groentetelers. Volledig gerijpte vruchten hebben een prachtige goudgele kleur en groeien van 15 tot 25 cm lang en van 4 tot 6 cm breed. Geschikt voor het groeien in een kas of buitenshuis, rijpt 70-80 dagen na transplantatie naar de grond. De vruchten kunnen groen worden verzameld of op de plant worden achtergelaten voor volledige rijping.

7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto
7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto
7 variëteiten van langdurige paprika's die ik ben gegroeid om te bakken. Beschrijving en foto

Mijn recensie van de peper “torso di toro” . Torso di Toro -peper in open grond groeide veel hoger dan de 65 cm in de beschrijving en eiste een verplichte kousenband. De vruchten zijn erg groot, kegelvormig, 25 cm lang, de muur is dun, heel zoet en sappig. Ik hield ook van zijn vrolijke fel oranje kleur, die ik heb gekozen om mijn spaties te diversifiëren.

Deze variëteit is laat en we begonnen het een van de laatste te verzamelen, veel vruchten hadden geen tijd om op de struik te rijpen en ze moesten in de kamer worden hersteld. Een van de voordelen van deze variëteit was dat hij volgens mijn observaties niet werd beschadigd door de naaktslakken, zoals andere variëteiten met meer vlezige muren.